Социални мрежи

Култура без граници » Новини » 248 медицински сестри ще се обучават на добри практики за контрол на диабет тип 1

248 медицински сестри ще се обучават на добри практики за контрол на диабет тип 1

На 1 и 2 февруари в Първа градска болница, София, 248 медицински сестри ще се обучават на нови и добри практики за контрол на диабет тип 1.

Инициативата е подета от г-жа Росица Пандова – председател на сдружение „Култура без граници“, майка на дете с диабет и проф. Мая Константинова – детски ендокринолог, диабетолог. Също така е подкрепена и от г-н Георги Кадиев.

На 1 и 2 февруари от 9:30 часа в залата на Първа градска болница 248 медицински сестри ще актуализират знанията си за начините на добър контрол на диабет тип 1. Това е трета поредна инициатива на СНЦ „Култура без граници“ в подкрепа на децата с диабет и техните семейства.

Основeн лектор ще бъдe проф. Константинова – водещ в областта специалист. По време на обучението лекари ендокринолози от Клиниката по диабет и Отделението по ендокринология в Университетска болница по детски заболявания „Проф. Иван Митев“ към МУ София ще се включат с лекции и актуална информация.

Със съдействието на медицинските сестри от клиниката ще се осъществи скрининг за диабет на всички обучаващи се.

На обучението ще бъдат проведени и практически занятия, в които ще бъдат демонстрирани нови продукти и услуги, подпомагащи терапията и живота с диабет тип 1.

източник: http://medicalnews.bg